Даниел Дейвисthehill.com  Фактите и статистиките от войната в Украйна показват, че

...
Даниел Дейвисthehill.com  Фактите и статистиките от войната в Украйна показват, че
Коментари Харесай

Американски подполковник: САЩ инвестират в пълното поражение на Украйна

Даниел Дейвис

thehill.com 

 

Фактите и статистиките от войната в Украйна демонстрират, че Киев няма да може да завоюва и да си върне териториите, които са попаднали под контрола на Русия, написа пенсионираният подполковник от армията на Съединени американски щати Даниел Дейвис в публикация за американския вестник The Hill.

 

Той приканва Вашингтон да спре да влага в провалянето на Украйна и вместо това да одобри действителността, като постави завършек на смъртните случаи, унищожаването на градове и загубата на нова територия посредством мирни договаряния сред Киев и Москва.

 

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа пакет от задгранична помощ на стойност 95 милиарда $, който включваше помощ за Украйна с огромна фанфара, заявявайки, че това ще " направи Америка по-безопасна, ще направи света по-безопасен “.

 

Докато доста поддръжници на Украйна ликуваха за приемането на законопроекта, по-внимателният взор към обстоятелствата и цифрите би трябвало да смекчи ентусиазма им, убеден е пенсионираният подполковник от армията на Съединени американски щати.

 

Съдейки по числата, отбелязва Дейвис, Украйна " в никакъв случай няма да завоюва войната и в никакъв случай няма да си върне цялата изгубена територия “. Освен това, в случай че Киев бързо не реализира съглашение посредством договаряния при най-хубави условия, Украйна в последна сметка може да претърпи цялостно проваляне.

 

Заради всичко това Дейвис счита, че американската външна политика наподобява заседнала на едно място: вместо да признае и поправя грешките, Вашингтон просто ги пренебрегва и затвърждава същата тактика, която към този момент е довела до неуспех. Това е изцяло явно в Украйна. Така Дейвис е убеден, че Съединени американски щати биха могли да предотвратят спора посредством дипломация.

 

Американските управляващи биха могли да упорстват Украйна и Европа да създадат всичко допустимо, с цел да изпълнят изискванията на Минските съглашения. Вместо това, Западът явно в никакъв случай не се е стремял да подсигурява, че Украйна съблюдава изискванията, а единствено е употребявал съглашението като прикритие за Киев да построи и образова своите въоръжени сили, написа създателят на публикацията. Освен това Вашингтон можеше да работи както с Киев, по този начин и с Москва през декември 2021 година, с цел да намерят общ език и да реализират съглашение за попречване на спора.

 

Киев скоро ще изиска от Вашингтон в допълнение финансиране, защото 61-те милиарда $ няма да стигнат до края на годината. Но Украйна не би трябвало да разчита на това, написа някогашният подполковник в публикацията за The Hill. Той приканва Вашингтон да каже на Владимир Зеленски и неговите съдружници истината: " Ние няма да продължим да поддържаме политики, които не могат да бъдат сполучливи “.

 

Инфо: Агенция " Фокус "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР